Kedves Látogató!

Ha már regisztrált vásárló vagy, akkor itt bejelentkezhetsz az áruházba. Ha nem, akkor regisztrálj most!VirtueMart
A bevásárlókosarad jelenleg üres.

Ma 2016. július 24., vasárnap, Kinga és Kincső napja van. Holnap Kristóf és Jakab napja lesz.
Címlap Csillagjegyek jellemzése Kos (Aries) Aries – a Kos jellemzése

Aries - A KosA Kos sohasem néz hátra, csak előre. A múlt a legritkább esetben érdekli, inkább a jövő. A jelen is csak egy eszköz a jövőre nézve. Ha elérte a célját, akkor sem lesz képes megállni! Ha közben akadályba ütközik, azt is darabokra töri. Kosként individualista vagy először, utoljára és mindig, hiszel önmagadban és a saját képességedben, hogy le tudod győzni az ég és föld erőit. Céljaid az elmédben már olyan határozottan körvonalazottak, mintha valóságos tények lennének. Valószínűleg türelmetlenséget érzel mások ellenkező véleményével szemben. Nemcsak türelmetlen vagy, hanem abszolút képtelen arra, hogy megértsd őket, mert a megértés nem erős oldalad. A Kos szülöttet más emberek baja nem különösen érdekli, habár paradoxonként gyakran elvárják, hogy más emberek hallgassák meg a panaszaikat, melyet néha hosszú lére eresztve mond el.

 

A Kos célja

A Kos csak a célt látja, más nem igazán érdekli. Nem mindig törődik azzal, hogy mi lesz cselekedete következménye. Az átlagos ember először alaposan megfontolja, mit és miként tegyen, előre felkészül a lehető akadályok leküzdésére, az esetleg felmerülő nehézségek elsimítására. A Kos ezzel nem igazán törődik. Ha valamibe belekezd, fut előre, még akkor is, ha esetleg csakugyan a falnak megy.

A Kos jellemzése

A Kosnak rendkívül fejlett az önállóságérzete. Fellépése imponáló, határozott, de valami hirtelen, valami viharos mindig van benne. A lehetetlen szót nem igazán találjuk meg a szótárában. Néha sajnos olyan dolgokba is beleavatkozik, amibe nem kellene. Néha ítélkezik olyan dolgok felett, amikhez esetleg nem ért annyira, mint mások.

Kosként nagyon jól ki tudod használni az adott helyzeteket. Könnyen változtatod a hangulatodat, könnyen és gyorsan fellobbansz, de azután gyorsan elfelejted haragodnak okát. Törekszel az első helyen lenni. Értelmed brillírozó, gyors felfogású. Hajlamos vagy a mérgedet kiönteni, hajlamos vagy az idegeskedésre, és a fejfájásra is. Bizonyos érzelmi távolságot tartasz az emberekkel, akik körülvesznek. Kifinomult érzéseidet sokszor tudatosan használod. Ha érdekeid úgy kívánják, tudsz nagyon kedves lenni, kivéve, ha nem személyes kérdésekről van szó. A dolgokat saját értékrendeddel méred.

Szellemileg nagyon gyorsan befogadod a dolgokat, és nagyon gyorsan reagálsz. Miután a Kos szülötteknek nagyon jó a felfogóképessége, hajlamosak arra, hogy gondolkodás nélkül mindent azonnal lereagáljanak.  Pillanatnyi érzelmi állapotuk alapján döntenek, sokszor meggondolatlanul. Nem kenyerük a módszeresség, nem szeretik a tekintélyt, és nem szívesen fogadnak tanácsokat. Utálják a fegyelmezést.

A Kos emberek minden helyzetben képesek gyorsan dönteni, gyors határozatokat hozni. Lelkesedésük változó. Kivételes eredetiségük, leleményességük nyugtalanná teszi őket, és nem mindig kitartóak.

Kosként igyekszel érzelmileg uralkodni másokon, és így tekintélyedet növeled, mert sokkal jobb vezető vagy, mint beosztott. A Kos törekvő és úttörő szellem. Kampányszerűen él, és ugyanilyen kampány módra szerzi anyagi javait is. Nem szereti a részleteket.

Érzékszervei jól fejlettek, főleg a látása. Hatással van más emberekre, főleg dinamikusságával és önbizalmával.

Női horoszkópban a Kos jegyében álló Nap rámutathat a féltékenységre, és szükséged van arra, hogy legalább látszólag te hordd otthon azt a bizonyos nadrágot. Férfi horoszkópjában a Kos jegyében álló Nap sokszor vonzza az uralkodó természetű hölgyeket.

Share