Kedves Látogató!

Ha már regisztrált vásárló vagy, akkor itt bejelentkezhetsz az áruházba. Ha nem, akkor regisztrálj most!VirtueMart
A bevásárlókosarad jelenleg üres.

Ma 2014. október 02., csütörtök, Petra napja van. Holnap Helga napja lesz.
Címlap Asztrosuli

A hónap uralkodó bolygója a Merkúr! A Merkúr felel a beszédért, és a szaglóérzéket is uralja. Ő az Istenek küldötte, és mint ilyen a kommunikáció bolygója, amely az emberi intelligenciát fejezi ki. A Merkúr felel a szónoki képességért és a mozgékonyságért is.

A Merkúrtól függ, hogy az emberek mennyire szeretnek utazni, mennyire eszesek, és mennyire gyors a felfogó és alkalmazkodóképességük.

A Merkúr segíti a logikus gondolkodást, a gondolatbeli egyensúlyt, a gyors tanulási képességet.

Míg a Jupiter a magasabb vagy elvont elmét képviseli, a Merkúr a konkrét, a hétköznapi értelmet reprezentálja. A külső és belső információ feldolgozás is a Merkúrhoz tartozik, valamint a Merkúr határozza meg a nevünket is.

A Merkúr gyakran rövidebb, spontán utazásokat és változásokat jelöl. Azok az emberek, akiknél a Merkúr dominanciája érvényesül, könnyen és gyorsan alkalmazkodnak az új szituációkhoz. Vonzódnak az okkult tudományokhoz, mozgással, matematikával és mérnöki munkával kapcsolatos szakterületekhez.

A Merkúr kerüli meg leggyorsabban a  Napot, ezért gyors felfogóképességet, nagy lelki és intellektuális rugalmasságot ad. Az élet intellektuális és mentális fejlődésének jelzője, valamint utal a gyermekkorra is.

Bővebben...

 

Vannak álmodozók, akik a valóság elől álomvilágokba menekülnek, és saját mesevilágukat építik fel. És vannak mások, akik az úgynevezett valósághoz ragaszkodnak, és megbéklyózzák fantáziájukat, vakok a belső képek számára.

Bővebben...

 

Miért adjuk ki minden titkunkat?

A világ szétszakadozott?  Vagy az ember borzasztóan következetlen. Bárhogy is akarod nézni – felizgat minket, ha titkaink közkinccsé válnak. Joggal.

A másik oldalon viszont az emberek naponta beszélnek a titkaikról, kifecsegik a Facebookon, ami éppen foglalkoztatja őket, amit éppen tesznek, ami motiválja őket, mindegy, hogy másokat ez érdekel vagy sem. Az egyik tisztáz valamit, a másik kommentálja, és mindenkinek tetszik.

A nyitott, átlátható társadalom. Miért is ne, ha szórakoztat? Mi ez, egy gátlásoktól mentes közlésvágy? Ami nem szólna társadalmunk ellen – mert csak a tendenciát mutatja, hogy nyitottá váljunk. Egy kapcsolati tőzsde, a legjobb út, megmutatni barátainknak, hol találhatnak meg? Ez ellen sem lehet kifogást tenni.

A magány egyik jele? Meggondolandó. A veszélyeket ismerjük: nyilvános molesztálás, az értékek redukálása: tetszik, nem tetszik. Mindegy, a Facebook létezik. És nincsenek többé titkaink.

Asztrológiailag:
Amikor a Facebookot alapították, a Nap az önfejű, akaratos, egyéni, egyszersmind látnoki Vízöntő jegyében állt, és Neptunusz ölelte át. Tulajdonképpen azt jelenti: kijózanodás a mámor után. Jön még a kijózanodás?

 

"Isten csak annak tiltja meg, hogy egyék a tudás fájáról, aki abba belepusztul. Aki a jelenségek mélyére hatol, az feléled tőle."

(Thomas Ring)

Víz elemű, fix minőségű negatív jegy.

Bővebben...

 

A Hold a leggyorsabb vándor, minden hónapban áthalad a horoszkóp minden pontján. Ennek következtében tranzitorként való szereplése csak nagyon alárendelt jellegű lehet. Az egészséges embernek a Hold áthaladásait egyáltalán nem kellene érzékelnie. Ha azonban megérzi, akkor ez annak a jele, hogy a szervezet megbetegedett, és ennek következtében túl érzékennyé vált.

Csak a természettől eleve nagyon érzékeny emberek teszik a Holdátmeneteket változó hangulatukon keresztül észrevehetővé. Betegség esetében minden ember erősebben reagál a Hold befolyásaira. Ezért kapnak a Hold tranzitjai csak ebben az állapotban fokozott jelentőséget. A DECUMBITURE-horoszkópokban –az ágybafekvés horoszkópjában -, ahogy a Radixban ekkor nagyon kell ügyelni a Hold járására. A javulások és a visszaesések a testi hogylétben valamint a krízisekben különösen függenek a Hold átmeneteitől.

Normális egészségi állapot mellett nyugodtan el lehet hanyagolni a Hold tranzitjait, a mindennapi eseményeket csupán jó vagy rossz értelemben támogatják anélkül, hogy mérvadó hatásuk lenne.

Másképp áll a helyzet mágikus kísérleteknél és cselekedeteknél. Itt különös figyelemmel kell kísérni a Hold égi állását (és a Szaturnuszét!) és átmeneteit az experimentátor horoszkópjában!

Bővebben...

 
További cikkeink...